sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Pentuja~

En olekaan pitkään aikaan päivittänyt blogiani - anteeksi. Minulla on nimittäin omat sivut myös Facebookissa, joita päivitän useammin: http://www.facebook.com/pages/Nippi/190893100952445
Päivitin myös ulkoasua hieman. Voit tykätä Facebook-sivustani ja -päivityksistäni myös tämän blogin kautta :)

Tässä taas vähän kuvaspämmiä ;)









Minusta on myös tulossa isä! Papini täti hankki värisen toyvillakoiran ja tällä on nyt juoksut ja lopulta mami ja papin täti päättivät, että Miinan seuraavilla juoksuilla pääsen tositoimiin! Pentuja siis luvassa keväällä, jos hyvä säkä käy :)

Millaisia pentuja luulette meille tulevan? Olen siis suklaa&tan ja Miina on silver&tan.. Onko ketään lukija Chipoo? Mielenkiinnolla haluaisin nähdä kuvia, sillä Googlettamalla löytyy aika paljon erinäköisiä Chipoo:ta. Olisiko pentumme chihun näköisiä, luppakorvaisia ja kiharakarvaisia vai villakoiran näköisiä, lyhytkarvaisia ja pystykorvaisia? Onko mahdollista myös blue&tan-väritykseen?

Tässä muutama Chipoo mitä bongasin Googlen kuvahaussa:


7 kommenttia:

  1. Tammikuussa yhdessä postauksessa kerroit, että Nippi on peräisin pentutehtailijalta, eli sinulla ei ole sen taustoista mitään tietoa. Taustoilla tarkoitan vanhempia ja niiden sukuja, mahdollisia perinnöllisiä sairauksia jne. Nyt haluat sille jälkeläisiä ihan vain, koska niistä tulisi varmana suloisia?

    Kai nyt sentään olette käyttäneet mahdolliset tulevat vanhemmat terveystarkastuksissa? Chihuilla, toitsuilla ja villakoirilla esiintyy kaikilla jonkin verran esim. patella luksaatiota. Polvet olisi siis ainakin hyvä tutkia. Lisäksi sekä chihuilla että villakoirilla rotuyhdistyksen jalostuksen tavoiteohjelmissa suositellaan jalostukseen käytettävien koirien silmien tarkastamista.

    VastaaPoista
  2. Nippin vanhemmat ovat kyllä testattu koska kennelistä ollaan se hankittu eikä Nippinkään terveydessä ollut mitään vikaa, mutta epäilys pentutehtailusta kävi joskus kun kasvattaja sanoi ettei tämä pentue edes ollut "vahinkopentue" ja netissä lukee hyviä JA huonoja kokemuksia tästä kennelistä ja kasvattajasta.

    Ja siis ihan itsellemme, minun ja mieheni sukulaisille pennut olisivat menossa jos tästä suunnitelmasta jotain syntyy. Ei siis olla myymässä pentuja eteenpäin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se paikka ihan oikea pentutehdas on ja ovat ihan rekisteröityjenkin pentujen tuottamiseen käyttäneet polvivikaisia koiria. Koska Nippi on sekarotuinen, ei sinulla joka tapauksessa ole mitään varmaa tietoa sen taustoista... Mutta toivon mukaan Nippi ja sen mahdolliset tulevat pennut pysyvät terveinä.

    VastaaPoista
  4. No aina voi koira/pentu sairastua vaikka olisi kuinka testatut vanhemmat. Sekarotuiset kylläkin vähemmän kun rotukoirat. Tuollainen sekoitus kyllä kelpaisi minullekin, ihania varmaan! Nyt minulla on Cotton-poika, vanha herra jo.

    VastaaPoista
  5. Oma kokemus huonosta tuurista: Hain perhoskoira-papillon pennun, terve ja kaikki rokotukset yms kunnossa. Vanhemmat myös oli terveitä. Pikkuinen neito näki elämää vain alle puolen vuoden ajan, kunnes siirtyi pilvenreunalle. Saatiin ennen poismenoa lääkkeitä joiden ois pitäny auttaa kun pikkuinen oli kipeän oloinen. Sitten yks yö ja koko maailma romahti, aamulla itkettiin ja pienelle kaivettiin hauta.

    Että vaikka ne rokotukset ja muut ois kunnossa, ja kuinka terveet ja ihanat vanhemmat koirilla, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Ja hain nyt sitä, että mun mielestä ei oo väärin tehdä pentuja. Ja sehän on nartulle vaan hyvä, jos edes yhdet pennut sais tehtyä.

    Anteeksi kamala romaani, mutta ärsyttää nää ihmiset jotka heti alkaa kauheesti sanoon kuin tekee väärin yms.

    VastaaPoista
  6. "Ja siis ihan itsellemme, minun ja mieheni sukulaisille pennut olisivat menossa jos tästä suunnitelmasta jotain syntyy. Ei siis olla myymässä pentuja eteenpäin."

    Että sillä ei silloin ole väliä, vaikka koiralla olisi vesipää ja E/E lonkat? Herranen aika, minkä takia pitää tekemällä tehdä mahdollisesti sairaita sekarotuisia lisää maailmaan? Sekarotuisten vanhemmista kun usein ei ole tietoakaan ja mistä voit olla varma etteivät Nipinkin vanhemmilla ole joitakin piileviä sairauksia? Esimerkiksi huonoja lonkkia ei välttämättä näe päältäpäin, mutta silti ne tuottavat koiralle hirveitä kipuja vaikkapa mennessään pois paikoiltaan.


    "Että vaikka ne rokotukset ja muut ois kunnossa, ja kuinka terveet ja ihanat vanhemmat koirilla, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Ja hain nyt sitä, että mun mielestä ei oo väärin tehdä pentuja. Ja sehän on nartulle vaan hyvä, jos edes yhdet pennut sais tehtyä."

    Se, että rokotukset ja muut (et puhunut kuitenkaan oliko koirasi rekisteröity?) ei tietenkään takaa, että voisi tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Jos ihminen ostaa koiran niin sitoutuu siihen, että mitä tahansa voi tapahtua. Todennäköisyys siihen on kuitenkin pieni, jos koira on hankittu vastuuntuntoiselta kasvattajalta, joka ei ylijalosta koiraa vaan yrittää säilyttää sen mahdollisimman terveenä. On monia rotuja joita jalostetaan enemmän ja enemmän (niin kuin juuri chihut, toyt, cavalierit) ja silloin tietysti sisäsiitosprosentit nousevat ja sairauksien mahdollisuus moninkertaistuu. Mutta syy miksi varsinkin pieniä koiria jalostetaan enemmän ja enemmän ovat juuri blogin kirjoittajan kaltaiset ihmiset, jotka piittaavat koirassa vain siitä, että se on pieni, vaivaton ja suloinen. Tottakai rahanahneet kasvattajat jalostavat koiria kysynnän mukaan. Siksi virallisiakin kasvattajia pitäisi seuloa tarkasti ja kysellä heiltä ja tehdä valinta vasta sen jälkeen.
    Ja millä perusteella on hyväksi nartulle tehdä pennut. Se on koiralle luontaista, mutta ei ole osoitettu, että se olisi sen enempää hyväksi kuin haitaksikaan.

    Rekisteripaperit eivät takaa, että koira on terve koko elämänsä, mutta ne yhdessä kasvattajiin perehtymisen kanssa takaavat, että yhdistelmä on mietitty ja sovitettu koirien perimät yhteen (esim jalostukseen ei saa käyttää huonompaa kuin C-lonkkaista, joten jos nartulla C:n lonkat niin uroksella mielellään A:t. merle+merle yhdistelmiä ei tehdä, koska merlegeeni dominoivana molemmilta saattaa aiheuttaa pennuille sokeutta, kuuroutta yms.) Teillä ei ole aikomustakaan ilmeisesti kuvauttaa koirienne lonkkia tai silmäpeilata niitä, joten pennut ovat silloin täysi sattuma. Mitä jos molemmilta koirilta periytyy pennuille merlegeenin kaltainen geeni, joka aiheuttaa tuhoa jälkeläisien terveydelle? Söpöys ei silloin riitä. Varsinkin chihuahuat ja villakoirat ovat nykyään jalostettu sairaaksi, joten mistä tiedät ettei kummankaan koiran perimässä ole sellaista vikaa, joka aiheuttaa sairauksia pennuille. Söpöys ei kuule aina riitä. Suosittelen kasvamaan aikuiseksi ja jättämään koirien kasvattamisen kasvattajille. Sen takia he käyvät kurssin toisensa jälkeen, jotta heillä olisi pätevyys kasvattamiseen.

    Harmi ettei paperittomien sekarotuisten rakkien tahallinen pennuttaminen ole eläinsuojelulaissa kielletty. Muuten tekisin ilmoituksen sinusta....

    VastaaPoista
  7. Hahah ollaanpas sitä kirjoitettu pitkä romaani :)

    "Että sillä ei silloin ole väliä, vaikka koiralla olisi vesipää ja E/E lonkat? Herranen aika, minkä takia pitää tekemällä tehdä mahdollisesti sairaita sekarotuisia lisää maailmaan?"

    Samaa ihmettelen sit taas itse, että miksi pitää jalostaa koiria ihan älyttömän näköisiksi. Saman rotuiset ovat todennäköisemmin sairaampia kuin keskenään eri rotuiset koska ne eivät ole lähellekkään sukua toisilleen. Maalaisjärki+logiikka=win win.
    Yritetään toki seuraavaksi kieltää vammaisten- ja mielenvikaisten ihmisten lisääntyminen jotta ihmisrotu pysyy terveenä ja viisaana - sama asia kuin tietynlaisten koirien siittäminen..? Hei nyt ne aivot takasin sinne pääkoppaan ja hoida omat murheesi alta pois!


    "Mutta syy miksi varsinkin pieniä koiria jalostetaan enemmän ja enemmän ovat juuri blogin kirjoittajan kaltaiset ihmiset, jotka piittaavat koirassa vain siitä, että se on pieni, vaivaton ja suloinen."

    Enemmänkin ne, jotka ovat lellittyjä rikkaita kakaroita jotka eivät mm. kouluttamisesta tai muutenkaan koirista mitään - eli älä yleistä, että blogin kirjoittajat välittävät vain koiran söpöydestä, pitävät niitä sohvatyynyinä ja koosta koska itse pidän enemmän koiran kokoisista koirista kuin rotan kokoisista koirista.

    --
    Mielipiteet ovat edelleenkin tervetulleita, mutta tahallinen trollaaminen ja mollaaminen johtaa IP:n blokkaamiseen. K tyvm byes<3

    VastaaPoista